Overgewicht bij kinderen
De afgelopen jaren is het aantal kinderen met overgewicht sterk toegenomen. Op dit moment is al één op de zeven kinderen tussen de vier en twaalf jaar te zwaar.
 
Op een leeftijd waarop je eigenlijk onbezorgd hoort rond te rennen, wil je lichaam soms niet helemaal meewerken onder de last van de extra kilo's. Bewegen kost kinderen met overgewicht meer energie, wat nu juist als gevolg heeft dat ze eerder afhaken met gym of uit angst niet meedoen met touwtje springen op het schoolplein. In combinatie met een verkeerd voedingspatroon neemt het gewicht steeds verder toe.
 
Door een te hoog gewicht kunnen klachten als kortademigheid, gewrichtsklachten en slaapstoornissen ontstaan. Ook het risico op het ontstaan van diabetes mellitus (suikerziekte) neemt toe. Daarom is het erg belangrijk een kind een gezonde leefstijl aan te leren met een gezond eetpatroon en voldoende beweging.
 
Kinderen met overgewicht kunnen op alle spreekuurlocaties van AVS terecht. Op veel locaties is het bovendien mogelijk deel te nemen aan speciale programma's voor kinderen met overgewicht. 
Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Fit en Gezond