Diabetes Mellitus
Voeding is een belangrijk onderdeel in de behandeling van diabetes. De behandeling van diabetes is er op gericht het bloedglucosegehalte binnen de juiste grenzen te houden. Daarbij is het belangrijk om te voorkůmen dat gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte te hoog worden, om complicaties op langere termijn te voorkomen of uit te stellen.
 
Kortom: goede voedingsadviezen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het risico op complicaties, ten gevolge van diabetes, verkleinen.
 
Het voedings- en dieetadvies wordt individueel vastgesteld en is onder andere afhankelijk van de gebruikte medicatie, het lichaamsgewicht en het activiteitenpatroon. Tijdens het intakegesprek worden je verwachtingen, doelen en je voedings- en beweegpatroon besproken. De sportdiŽtist stelt vervolgens een persoonlijk voedings- en dieetadvies voor jou op. Tijdens de volgende bezoeken bespreek je je vragen en ervaringen met het advies.

In sommige situaties wordt een koolhydraatarm dieet aangeraden. Doordat je minder koolhydraten binnen krijgt hoeft je lichaam ook minder insuline te maken. Dit heeft als voordeel dat je bloedsuikerspiegel stabieler wordt, je afvalt en je insulineresistentie verbeterd. De AVS diŽtisten kunnen je ook hierin deskundig adviseren en begeleiden.
 
De sportdiŽtisten werken volgens de richtlijn "Voeding bij diabetes" van de Nederlandse Diabetes Federatie.
 

Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Fit en Gezond