Overgewicht
Medisch noodzakelijk of een paar kilo te veel?

In beide gevallen is de diŽtist de aangewezen persoon om je te adviseren en begeleiden. Als je te zwaar bent is het verstandig om te proberen af te vallen. Overgewicht is namelijk een risico voor allerlei aandoeningen. Hierbij kun je denken aan een verhoogde bloeddruk, hoog cholesterolgehalte in het bloed, diabetes mellitus, gewrichtsklachten en hart- en vaatziekten.
 
Iedereen die al eens geprobeerd heeft af te vallen, weet hoe moeilijk dat is. Het liefst ben je in korte tijd zoveel mogelijk kilo's kwijt. De sportdiŽtisten van AVS helpen je de juiste stap te zetten naar een gezonder en fitter leven en deze stap tot een blijvende verandering te maken.
 
Het voedings- en dieetadvies wordt individueel vastgesteld en is onder andere afhankelijk van het lichaamsgewicht en het activiteitenpatroon. Tijdens het intakegesprek worden je verwachtingen, doelen en je voedings- en beweegpatroon besproken. De sportdiŽtist stelt vervolgens een persoonlijk voedings- en dieetadvies voor jou op. Tijdens de volgende bezoeken bespreek je je vragen en ervaringen met het advies.
 
Speciaal voor mensen met overgewicht hebben de sportdiŽtisten van AVS het interactieve en gevarieerde Fit en Gezond programma opgesteld. Je leest hier meer over bij onze SPECIALS.

Afvallen met het koolhydraatbeperkte dieet
De meeste mensen kunnen prima afvallen door de richtlijnen gezonde voeding te combineren met voldoende beweging. In sommige situaties werkt dit niet of onvoldoende. Hierbij kun je denken aan mensen die gezond eten en voldoende bewegen en toch niet afvallen. Mensen die weinig kunnen bewegen. Of  mensen met insulineresistentie die mogelijk moeten starten met insuline therapie of steeds meer insuline nodig hebben om de bloedsuikers binnen de juiste grenzen te houden.

Een koolhydraatbeperkt kan dan een goede en passende behandeling zijn. Het dieet kent verschillende fases waarin de hoeveelheid koolhydraten langzaam wordt uitgebreid naar een hoeveelheid die optimaal is om het gewicht en de bloedsuikerspiegel op een goed peil te houden.

De diŽtisten van AVS hebben veel ervaring met deze methode en kunnen je goed adviseren. We helpen je blijvend je leefstijl aan te passen met praktische tips en adviezen. 

Maak een afspraak met één van de deskundige AVS diŽtisten om te bespreken wat voor jou de beste methode is om je doel te halen.

Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Fit en Gezond