Bereken hier je Body Mass Index (BMI)

Geef met de schuifknoppen je lengte en je gewicht aan.

In het blauwe vakje bij BMI wordt je Body Mass Index getoond.

Kijk hieronder wat de index voor je betekent.
De Body Mass Index (BMI) is een index die aangeeft hoe de verhouding is van je gewicht ten opzichte van je lichaamslengte. Met andere woorden: of je gewicht in verhouding tot je lengte goed is.
De BMI zegt daarbij dus niks over de verhouding tussen vet- en spiermassa en vetverdeling. Bovendien geeft de uitkomst een indicatieve waarde voor een gemiddeld persoon bij dat gewicht.

De calculator is geschikt voor personen tussen de 18 en 70 jaar. Voor kinderen in de groei en vrouwen tijdens de zwangerschap is deze calculator niet geschikt, omdat voor deze groepen andere referentiewaarden gelden.
AVS BMI-calculator

BMI: lager dan 18.5 - ONDERGEWICHT

Je gewicht is te laag. Dit kan risico's voor je gezondheid opleveren. Door een lagere weerstand is er een groter risico op infecties. Maar ook merk je mogelijk dat je eerder moe bent, het snel koud hebt of dat je je futloos voelt. Als je moeite hebt om je gewicht naar een gezond peil te brengen en te houden, kan een sportdiŽtist je daarbij adviseren en ondersteunen.

AVS BMI-calculator

BMI: tussen 18.5 en 24.9 - GEZOND GEWICHT

Je hebt een gezond gewicht. Blijf goed letten op een gezond eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging om op gewicht te blijven.


AVS BMI-calculator

BMI: tussen 25.0 en 29.9 - OVERGEWICHT

Je gewicht is te hoog. Het risico op het ontstaan van een hoge bloeddruk of diabetes mellitus wordt hierdoor verhoogd. Het is belangrijk om te proberen een paar kilo's af te vallen. Soms is dat lastig om alleen voor elkaar te krijgen. Een sportdiŽtist kan je in dit geval de juiste begeleiding bieden die op jouw doelstellingen wordt afgestemd.

AVS BMI-calculator

BMI: tussen 30.0 en 39.9 - OBESITAS

Je gewicht brengt de nodige gezondheidsrisico's met zich mee. Afvallen is een belangrijk aandachtspunt om deze risico's te verkleinen. Een goed eet- en beweegpatroon zijn onmisbaar om deze doelen te halen. Heb je daarvoor iemand nodig die je daar goed in kan coachen? Kijk welke sportdiŽtist bij jou in de buurt je daarbij kan helpen.

AVS BMI-calculator

BMI: 40.0 en hoger - MORBIDE OBESITAS

Je gewicht is veel te hoog en vormt een groot risico voor je gezondheid. Het is belangrijk om, samen met je huisarts, de juiste begeleiding te zoeken en door middel van een aangepast eetpatroon en een goed trainingsschema af te vallen.

Heb je verder nog vragen of wil je iemand raadplegen over een vrijblijvend advies of je wil een afspraak maken, neem dan contact op met AVS.

Broncode: www.bmi-club.com
Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Fit en Gezond