Bereken hier je Body Mass Index (BMI)

Geef met de schuifknoppen je lengte en je gewicht aan.

In het blauwe vakje bij BMI wordt je Body Mass Index getoond.

Kijk hieronder wat de index voor je betekent.
De Body Mass Index (BMI) ) is een index die aangeeft hoe de verhouding is van je gewicht ten opzichte van je lichaamslengte. Met andere woorden: of je gewicht in verhouding tot je lengte goed is. De BMI zegt daarbij dus niks over de verhouding tussen vet- en spiermassa en vetverdeling. Bovendien geeft de uitkomst een indicatieve waarde voor een gemiddeld persoon bij dat gewicht.

De calculator is geschikt voor personen tussen de 18 en 70 jaar bent. Voor kinderen in de groei en vrouwen tijdens de zwangerschap is deze calculator niet geschikt, omdat voor deze groepen andere referentiewaarden gelden. Ook wanneer je veel en intensief sport en veel spiermassa hebt, is deze calculator niet altijd geschikt om te gebruiken. Voor sporters wordt dan ook geadviseerd om naast het berekenen van de BMI ook de lichaamssamenstelling te laten bepalen. Een sportdiŽtist kan een meting doen van je lichaamssamenstelling en je daar uitleg bij geven.
AVS BMI-calculator

BMI: lager dan 18.5 - ONDERGEWICHT

Je gewicht is te laag. Dit kan risico's voor je gezondheid opleveren, de kans op blessures vergroten en het kan je sportprestatie negatief beÔnvloeden. Door een lagere weerstand is er een groter risico op infecties. Maar ook merk je mogelijk dat je eerder moe bent, het snel koud hebt of dat je je futloos voelt. Als je moeite hebt om je gewicht naar een gezond peil te brengen en te houden, kan een sportdiŽtist je daarbij adviseren en ondersteunen.

AVS BMI-calculator

BMI: tussen 18.5 en 24.9 - GEZOND GEWICHT

Je hebt een gezond gewicht. Als je lichaamssamenstelling ook goed is, ben je op dit vlak goed bezig.AVS BMI-calculator

BMI: tussen 25.0 en 29.9 - OVERGEWICHT

Je gewicht is te hoog. Je gezondheid en je sportprestaties worden hierdoor negatief beÔnvloed. Bovendien loop je een grotere kans op blessures. Naast je gewicht en de BMI is het op dit moment van belang om ook je lichaamsamenstelling te laten bepalen. Ben je te zwaar en is ook je vetpercentage te hoog, dan is het belangrijk om te proberen een paar kilo's af te vallen. Is je huidige gewicht van belang voor je sportprestatie, dan is het belangrijk om met behulp van specifieke training en voedingsadviezen je lichaamssamenstelling te optimaliseren. Een sportdiŽtist kan je in dit geval de juiste begeleiding bieden die op jouw doelstellingen wordt afgestemd.

AVS BMI-calculator

BMI: tussen 30.0 en 39.9 - OBESITAS

Wanneer ook je vetpercentage te hoog is, brengt je huidige gewicht de nodige gezondheidsrisico's met zich mee en is de kans op blessures groot. Het is verstandig dat je samen met een sportdiŽtist je persoonlijke doelen bespreekt en kijkt welke aanpassingen er gedaan kunnen worden om je gewicht te verlagen en je lichaamssamenstelling te optimaliseren.

AVS BMI-calculator

BMI: 40.0 en hoger - MORBIDE OBESITAS

Normaal gesproken is hier sprake van ernstig overgewicht en vormt je gewicht een groot risico voor je gezondheid en je sportprestatie. Laat in ieder geval naast je BMI ook je lichaamssamenstelling bepalen. Wanneer je vetpercentage ook te hoog is, is het van groot belang om de juiste begeleiding te zoeken om je gewicht en je lichaamssamenstelling te optimaliseren.

Heb je verder nog vragen of wil je iemand raadplegen over een vrijblijvend advies of je wil een afspraak maken, neem dan contact op met AVS.

Broncode: www.bmi-club.com
Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Ga voor Goud