ISAK meting
In vrijwel iedere sport is gewicht belangrijk. Zowel een te hoog als een te laag gewicht kan nadelig zijn voor je sportprestatie. Naast gewicht is het belangrijk te kijken naar je lichaamssamenstelling en lichaamstype (somatotype). Je lichaamssamenstelling zegt iets over de hoeveelheid vetmassa en vetvrije massa. Je lichaamstype zegt iets over je bouw en de mogelijkheden met betrekking tot het behalen van je doelen. 

Binnen AVS is het mogelijk je lichaamssamenstelling te laten meten volgens de ISAK (International Society for the Advancement of Kinanthropometry) methode. Hierbij worden nauwkeurig een aantal punten op je lichaam uitgemeten en gemarkeerd waarna 8 huidplooien, 4 omvangsmaten en 2 botbreedtes worden gemeten. 

Een meting duurt 30-45 minuten. Na de meting ontvang je per mail een rapport over je lichaamssamenstelling en lichaamstype.  
 
Ben je benieuwd naar jouw lichaamssamenstelling en lichaamstype en hoe je deze kunt optimaliseren door middel van voeding en training? Maak dan een afspraak voor een meting. 

Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Ga voor Goud