Jonge topsporters
Getalenteerde kinderen krijgen steeds vaker te maken met zware trainingsprogramma's als voorbereiding op topsportbeoefening. Naast energie die nodig is om de trainingsprogramma's vol te houden, is ook voldoende energie nodig voor groei en ontwikkeling. Kinderen doorlopen verschillende groeistadia, die fysiologische mogelijkheden, prestatie en behoeften beÔnvloeden.
 
De sportdiŽtist van AVS adviseert, ondersteunt en begeleidt jonge topsporters bij het aanpassen van de maaltijden aan school- en trainingstijden, tijdens trainingsstages en wedstrijden. Daarnaast geven we tips en adviezen voor slechte eters, hoe voldoende energie binnen te krijgen en hoe te herstellen door middel van voeding.
Ook bij klachten of signalen die kunnen wijzen op een onvolwaardig of verkeerd voedingspatroon, is het raadzaam advies van een AVS-sportdiŽtist in te winnen. Je kunt hierbij denken aan (extreme) vermoeidheid, onvoldoende groei in lengte en/of gewicht, maagdarmproblemen, spierkramp of vaak ziek of geblesseerd zijn.
 
 
Klik op de rode knop voor het
berekenen van je Body Mass Index
AVS sport-dietisten BMI Calculator
Ga voor Goud